Resultaten 11 - 18 van 18 voor zwarte olijven in 0.394 sec.
Toscana_algemeen_landschap.htm
... Italiaanse rode wijn. Minimum alcoholgehalte 11,5 . Het kenmerk van de onberispelijke kwaliteit de zwarte haan aan de hals van de fles. Toscane pittoresk vakantielandschap ! Meer dan 1 miljoen ... rondom de Middellandse Zee. De steenvrucht bevat 30 - 50% olie. De groene (onrijpe) en zwarte (rijpe) olijven zijn pas eetbaar na een uitgebreide behandeling. Door het uitpersen van verse vruchten bekomt ...
www.casa-in-italia.com Lees verder |
Reisverslag Toscane juni - juli 2004
... de Middeleeuwen konden zij verdedigen op de top van een heuvel. De zeer vroeg kraaiende zwarte haan Firenze, het vertreksignaal voor de ruiters uit Firenze en Siena die elkaar moesten ... De gastvrijheid prima. De volgende dag doen Asti ruim inkopen op de markt om heerlijke olijven, mozzarella, pasta en zongedroogde tomaten mee te nemen naar Frankrijk. Verse ingrediënten vereiste Italiaanse maaltijd ...
louvin.nl Lees verder |
Op de motor naar Toscane dag 6, Siena
... priegeldorpjes, eigenlijk alleen bestaande uit een ouwe vervallen kerkje. Klaprozen en daarachter olijfboomgaard Toscane olijven en klaprozen bloemenweelde, je neus word zowat beurs geurbombardementen; helaas Syl bij om ... De pest stokje voor gestoken... Grote kerk met protserige voorkant, wit-zwarte zijwanden en hoge, vierkante, wit-zwarte toren De Duomo van Siena Wat kun Duomo zeggen? Het een ...
sylviastuurman.nl Lees verder |
Traditie En Eenvoud: De Smaken Van De Umbrische Keuken
... centra van de duizend jaar oude gastronomische tradities. Hier kan men de kostbare en delicate zwarte truffel proeven, onbetwiste koning van de tafel. waaraan van oudsher magische krachten worden toegeschreven; ... liggen. Geïntroduceerd door de Etrusken en gecultiveerd de tijd van de Romeinen, de verbouw van olijven een vast onderdeel van het beeld en de identiteit van deze regio, belangrijk voor de ...
stedentipsvoortrips.nl Lees verder |
De regionale keuken van de Marken; olive ascolane, Prosciutto di Carpegna, truffel, pecorino,...
... worden vervolgens gefrituurd...niet slecht! Olive Ascolane In Ascoli Piceno worden olive ascolane, grote groene olijven, gevuld met een mengsel van vlees vervolgens een deegjasje te worden gefrituurd. Ze zijn het ... ze nog warm zijn lekker snack-zaam uit het vuistje. Zowel de witte als de zwarte truffel zijn een specialiteit uit dit gebied. De tartufo nero wordt helaas echter vaak naar ...
italie.nl Lees verder |
Reisverslag Italië: Napels - Eolische eilanden - Sicilië 2006
... niet erg opschiet. Op het Piazza Garibaldi nog het meest te beleven. Overal kraampjes met zwarte markt, vervalsingen alle soorten en maten. We kopen wat bier en drinken dat op ... buiten zitten. Lia neemt als antipasto een keur van plaatselijke specialiteiten. Heerlijke kaasjes, gedroogde tomaten, olijven, kappers, tonijn en iets ondefinieerbaars met weinig smaak. Daarna nemen allebei een pasta en ...
reisverslagen.net Lees verder |
Klassiek Griekenland. Cultuurgeschiedenis van Europa.
... duren. Vanuit de Griekse moedersteden werden kolonies gesticht langs alle kusten van de Middellandse- en Zwarte Zee. Zo komt het dat Zuid-Italië en op Sicilië belangrijke resten van Griekse steden ... een polis leefde op het platteland. Veel boeren leefden van het verbouwen van wijndruiven en olijven, plantensoorten die op de schrale grond goed groeiden terwijl de oogst veel opbracht. Op de ...
belpaese.nl Lees verder |
ABRUZZI, NATIONAAL PARK, Italië
... het bekken van het drooggelegde Lago Fucino vindt landbouw plaats, o.m. teelt van druiven, olijven, vijgen en citroenen. Hier en de kuststreek liggen de grotere steden, waar de weinige industrie ... , hazelnoot, wilde appel, wilde peer, wilde kers en, wat minder vaak, de hulst. Pijnbossen van zwarte dennen zijn te zien bij de Villetta Barrea en de Camosciara. In de lente en ...
stedentipsvoortrips.nl Lees verder |