Stranden Italië

Stranden Italië 

Tour Italië Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten Foto's Italië


Sitemap
Italië Links
Privacy Policy
Colofon

Weer in Italië
Reisgidsen Italië
Wintersport Italië
Wat is jouw favoriete Italiaanse stad?


Milaan
Rome


© 2024 Tour Italië

Tour Italië > Stranden

Stranden in Italië

Strand ItalieDe "laars", zoals het land vanwege zijn vorm wordt genoemd is omringd door de Tyrreense Zee, de Middellandse Zee, de Ionische Zee en de Adriatische Zee. Je zou kunnen zeggen dat Italië met een been in zijn omringende zeeën staat. Dit maakt Italië tot een schiereiland.

De gemiddelde temperatuur ligt in de zomer aan de kust tussen de 25°C en 30°C. De uitgestrekte kustlijn van ongeveer 7500 kilometer lang biedt een uitzonderlijke mogelijkheid voor afkoeling na bijvoorbeeld een excursie.  Ook mensen die van luie strandvakanties houden kunnen gerust hun hart ophalen. Je zult het gemak ervaren van de Italiaanse strandbarretjes,  terwijl je uitkijkt op de pittoreske kustlijn vanuit een strandstoel.

Stranden van Noord-Italië

De kuststrook in Noord-Italië is alles behalve eentonig. Er zijn brede stranden met vlakke lagunes, maar ook rotsachtige strandjes met diepe kliffen. Enkele voorbeelden van badplaatsen vind je hieronder:

Lignano
Grado
Riviera Dei Fiori
Riviera de Levante
Lido di Jesolo
Bibione
Lido del Cavallino

Stranden van Midden-Italië

In Midden-Italië vind je de populaire stranden. Ze staan bekend om de brede zandstranden, de vele hotels, uitgaansgelegenheden en watersportfaciliteiten. Enkele voorbeelden van badplaatsen vind je hieronder: 

Sette Sorelle
Pescara
Francavilla
Rimini
Riccione
Cattolica
Milano Marittima
Cervia
Cesenatico
Bellaria
Lidi Ferraresi
Ravennati

Stranden van Zuid-Italië

Een van de best bewaarde geheimen onder de italiaanse bevolking vind je in het zuiden. De voor buitenlandse toeristen onbekende hemelse zuidkust heeft witte zandstranden en water zo helder dat je de gekleurde visjes tussen je benen ziet wegzwemmen. Enkele voorbeelden van badplaatsen vind je hieronder:    

Costa Della Calabria
Basilicata
Costiera Amalfitana
Costiera Cilentana
Capri
Ischia
Golfo di Taranto
Isole Tremiti