Resultaten 1 - 6 van 6 voor maccheroni alla chitarra in 0.222 sec.
REGIO ABRUZZO, Abruzzi, Abruzzen, Italië
... , terwijl de boerenkeukens met behulp van de chitarra, een met fijne snaren bespannen houten raam om deeg te snijden, pasta wordt gemaakt. Een dampende portie maccheroni alla chitarra con ragû agnello, macaroni met lamsragout ...
stedentipsvoortrips.nl Lees verder |
De regionale keuken van de Abruzzen; Pecorino, saffraan, Confetti di Sulmona, Torrone,...
... hier geproduceerd. merk Delverde en De Cecco verkrijgbaar delicatessenzaken en de betere supermarkten. Maccheroni alla chitarra een typische pastasoort voor deze streek. De lange, dunne, vierkante pasta wordt ... gitaarsnaren'). Een lap deeg wordt hierover uitgespreid deegroller door de draden gedrukt. De maccheroni wordt vaak geserveerd met het lamsstoofpotje agnello alle olive. Het lamsvlees wordt ...
italie.nl Lees verder |
De regionale keuken van Molise: Sagne, laganelle, creoli, peperoni, paprika, zoete vijgen,...
... maken van pasta fresca. Specialiteiten zijn sagne, laganelle (tagliatelle), creoli (gelijk aan de maccheroni alla chitarra) en recchietelle (orecchiette). Maccheroni alla ceppa maak je door kleine stukjes deeg om la ceppa, een heel dun houten ...
italie.nl Lees verder |
CULINARIA BASILICATA, Peperoncini en gelukkige varkens
... zogenaamde strascinati, de getrokkenen, te krijgen. De maccarunara eveneens een speciaal pasta-apparaat, waarmee de maccheroni alla chitarra de gelijksoortige tagliolini worden gemaakt. Bij de bereiding van de triid daarentegen komt het vooral ...
stedentipsvoortrips.nl Lees verder |
Eten en drinken
... slakroppen. gevuld met geroosterde stukjes brood, kalfsvlees, kruiden, parmezaan enz. Maccheroni (in Ned. macaroni) bestaan oneindige variëteit spaghetti. vermicelli, bucatini, rigatoni, zitoni ... ('vongole', vooral Napels), aubergines, ansjovis, alla marinara (knoflook, olie, peterselie), alla chitarra (door staaldraad geperst en zo compacter gemaakt), alla carbonara (met snippers gebraden spek en ...
angelfire.com Lees verder |
Recepten en gerechten uit de Italiaanse keuken.
... ansjovis. alla marinara (knoflook, olie, peterselie), alla chitarra (door staaldraad geperst en zo compacter gemaakt), alla carbonara (met gebraden spek en ei). Maccheroni alla carbonara Melanzane (Ripiene) aubergines gefarceerd met ansjovis, olijven, ui, kappertjes en tomaat, dan gebakken. Merluzzo (soort) schelvis. filetto di merluzzo alla ...
belpaese.nl Lees verder |