Bergwandelen en klimmen in Italië

Bergwandelen en klimmen in Italië 

Tour Italië Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten Foto's Italië


Sitemap
Italië Links
Privacy Policy
Colofon

Weer in Italië
Reisgidsen Italië
Wintersport Italië
Wat is jouw favoriete Italiaanse stad?


Rome
Milaan


© 2024 Tour Italië

Tour Italië > Activiteiten > Bergwandelen en klimmen

Bergwandelen en klimmen

Bergwandelen

In het noorden van Italië, is Bergwandelen een veel beoefende activiteit. Dit komt natuurlijk doordat er in het noorden, Hoge Bergen zijn.
Bergwandelaars lopen meestal op een hoogte van circa 3000 meter, er moeten dan ook i.v.m de veiligheid speciale gereedschappen worden gebruikt. Het is dan ook raadzaam op goed schoeisel te dragen en een wandelkaart, een kompas en een hoogtemeter mee te nemen.

Er zijn drie variaties van routes: zwart, rood en blauw. Zwart is voor de experts, deze routes zijn zwaar, hoog en gevaarlijk. Rood is voor de ervaren lopers, deze kennen grote hoogteverschillen maar worden niet gevaarlijk. Blauw is voor beginners, makkelijke routes, niet zwaar, niet gevaarlijk.

Belangrijk!
De hoofdregel bij het bergwandelen is : lopen of kijken, maar nooit tegelijkertijd. Mensen die last hebben van hoogtevrees, worden afgeraden deze activiteit te ondernemen.

Berg klimmen

U kunt natuurlijk ook een Berg Beklimmen in plaats van de berg bewandelen. In Valle D'aosta kunt u het best terecht voor extreme bergsporten.

Het beklimmen van een berg vergt een goede conditie en een bepaalde soort klim lenigheid van de klimmer. Voor een korte beklimming wordt er meestal een zekeringen bovenaan de route geplaatst, deze manier heet topropen. Voor langere beklimmingen plaatst de bergbeklimmer de zekeringen gedurende de klim, deze manier heet voorklimmen.
Voorklimmen is altijd met twee klimmers, de een is de klimmer en de ander is de zekeraar. Dit is natuurlijk om de veiligheid te bevorderen.