Resultaten 11 - 20 van 23 voor zout water in 0.265 sec.
De regionale keuken van de Abruzzen; Pecorino, saffraan, Confetti di Sulmona, Torrone,...
... gemaakt. Volgens de Abruzzesi zorgt die eerste kwaliteit (winter-)tarwe samen met het zuiverste water voor de beste kwaliteit 'gedroogde' pasta... Rustichella d'Abruzzo het bekendste merk. Zo'n ... 'Aquila. Lever, longen en hart van het varken worden hiertoe op smaak gebracht met zout, peper, honing, gekonfijte vruchten, pijnboompitten en pistachenoten. Ook het bloed wordt verwerkt tot Sanguinaccio. ...
italie.nl Lees verder |
Informatie over Friuli-Venezia Giulia: Udine, Trieste, Pordenone, Spilimbergo, Lignano, Venezia
... aangezien het zand rijk aan micro-organismen en minerale zouten. Bovendien het water van dit kuuroord rijk aan zout en jodium en helpt het bij astmatische aandoeningen. Deze voormalige toegangshaven voor het Romeinse Aquileia populairste badplaatsen pittoreske haventje het goed toeven. In het brakke water ...
italie.nl Lees verder |
Italiaans eten « Italie
... laat water opzuigen zodat ze wat zachter worden maar niet zompig. Meng deze blokjes met een klein gesneden rode ui, blokjes tomaten en eventueel komkommer paprika. Meng olie, azijn, peper en zout ...
elkedagitalie.nl Lees verder |
Italie
... laat water opzuigen zodat ze wat zachter worden maar niet zompig. Meng deze blokjes met een klein gesneden rode ui, blokjes tomaten en eventueel komkommer paprika. Meng olie, azijn, peper en zout ...
elkedagitalie.nl Lees verder |
Fazant met olijven
... venkelzaad bullet 1 eetl. boter bullet 2 eetl. olijfolie, extra vierge bullet zout en versgemalen peper bullet 1 8 droge witte wijn bullet 4 eetl ... er de fazant 20 minuten uitvoering aan. Strooi er daarna wat zout en peper op en giet de wijn ernaast. bullet Wacht tot ... . bullet Zet de braadslee op middelhoog vuur, giet er een scheut water bij en schraap het aanzetsel van de panbodem los terwijl de jus ...
italievakantieland.nl Lees verder |
Gran Sasso
... soort sateetjes van mager en vet lamsvlees, rijkelijk bestrooid met zout. Ze worden gebraden op de barbecue en dan afgeblust met water. Met brood en wijn er bij een heerlijke maaltijd. Calacio ...
italievakantieland.nl Lees verder |
Romaans. Cultuurgeschiedenis van Europa.
... Venetië, die de Middellandse Zee gingen beheersen. Ze dreven handel over zee graan, specerijen, zout, wijn, ijzeren voorwerpen enz. Ook het vervoeren van pelgrims en later kruisvaarders naar ... zich ook wel tot aftreksels van beukenbladeren, eikels kastanjes. De normale drank bestond uit water bier. Vleesgebruik verboden, behalve voor zieken en na de jaarlijkse aderlating . De eetzalen refters ...
belpaese.nl Lees verder |
Romeinse rijk. Cultuurgeschiedenis van Europa.
... stenen bogen op kolommen die bovenop een goot hadden waarin water naar de stad stroomde. Daar werd het opgevangen verzamelbekkens die ... aardewerk vaten en moest met water worden verdund. Twee delen wijn op drie delen water. Voor kinderen deed men meer 'water de wijn'. Onversneden ... gekruid met een mengsel dat garum genoemd werd. Peper en zout waren bekend; maar suiker, cacao koffie en thee nog niet. ...
belpaese.nl Lees verder |
12- of 15-daagse Rondreis De schatkamers van Italië - ANWB Vakantie
... een pan met water op het vuur en kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm een koekenpan de olijfolie en bak het gehakt met wat zout en peper rul ...
anwb.nl Lees verder |
10- of 13-daagse rondreis Italië Viva Italia! - ANWB Vakantie
... 1 citroen 8 dunne plakjes pancetta (Italiaanse bacon) pecorino-schaafsel (kaas) zout zwarte peper Bereidingswijze Schil de asperges voorzichtig met een dun ... cm) eraf snijden. De asperges een ruime pan met koud water en het zout en een theelepel suiker aan de kook brengen. Zet ... al roerend wat indikken. Breng de dressing op smaak met zout en vers gemalen peper. Giet de dressing over de asperges ...
anwb.nl Lees verder |