Resultaten 1 - 6 van 6 voor droge mousserende in 0.198 sec.
Mousserende wijnen uit Italië: Prosecco, frizzante, spumante, Moscato d'Asti, Brachetto d'aqui
... beste komt recht bij een temperatuur graden. Brut Brut Brut een benaming voor een droge mousserende wijn. Het bereidingsproces gelijk klassieke champagne, vandaar dat de Brut het predikaat Metodo Classico ... worden gemaakt. Het verschil zit hem de bubbels. Spumante de Italiaanse kwaliteitsbenaming voor een mousserende wijn die ten minste 11% alcohol bevat. Frizzante geeft half mousserend is. Deze ...
italie.nl Lees verder |
Piemonte | De wijnoogst 2010 - Italië met Dolcevia.com
... mousserende Moscato d'Asti. Een zeer verfijnde aromatische mousserende Moscato, geproduceerd stad Asti, en een traditionele begeleider van panettone en andere zoetigheden. Maar naast zoete mousserende wijnen worden talloze droge mousserende ...
dolcevia.com Lees verder |
Aperitivo all'Italiana: Italiaans aperitief drinken, Spritz Aperol, Prosecco, Italiaanse bars,...
... mix van Aperol, prosecco en mineraalwater; een schijfje sinaasappel maakt het af. Uiteraard wordt prosecco, mousserende droge witte wijn uit Veneto, ook separaat als aperitief geschonken. Het aperitiefdrankje Campari Een ander geliefd ...
italie.nl Lees verder |
Wijnoogst 2010 Franciacorta en Oltrepavese - Italië met Dolcevia.com
Wijnen Datum 27 januari Franciacorta en Oltrepavese, de voortreffelijke droge weersomstandigheden eerste tien dagen van augustus hebben voortgeduurd, ondersteund door de koelte van de bodem, ... onder andere leidde tot de toekenning van inmiddels 5 DOCGâ s. De eerste voor de mousserende wijnen uit Franciacorta en de tweede voor de rode Valtellina. De derde werd Sforzato di ...
dolcevia.com Lees verder |
PIËMONTE, culinaria en steden. Het 'land aan de voet van de berg', zoals de vertaling van...
... de Piëmontese kelders nog wel andere schatten te ontdekken de streek brengt ook exquise mousserende wijnen voort, die zich met de beste champagnes kunnen meten. Een veelgehoorde bewering dat ... Tegenwoordig een groot deel van de kaasmakers het Piëmontese Novara gevestigd. Met zijn 48% vet droge stof de gorgonzola een volvette koemelkkaas. 9650; Vroeger werd hij gemaakt van ongepasteuriseerde melk, ...
stedentipsvoortrips.nl Lees verder |
CULINARIA van LOMBARDIJE, Cucina regionale Italiana, Valtellina, gorgonzola
... worden. De eigenlijke specialiteit van de wijnbouwers uit Valtellina een strowijn, de sfursat. Het een droge, zware wijn, zoals de amarone uit Venetië. Voor de productie van sfursat worden de ... uitstekende producten zonder een toegevoegde zoetstof- nu niet alleen de enige mousserende wijn Italië, maar kan zich met de beste mousserende wijnen, van cava via sekt tot champagne, meten. Ook de witte ...
stedentipsvoortrips.nl Lees verder |